ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΩΜΟΦΑΓΙΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!


Ωμοφαγικα μελομακάρονα απο τον @akis_petretzikis ! 

Πραγματικά παρά πολύ νόστιμα ! 
Για όλους εσάς που δε θέλετε ούτε τα Χριστούγεννα να ξεφύγετε απο το Προγραμμα σας έχω τη λύση !!! Νομίζω πως αν τα δοκιμάσετε δεν θα θέλετε να φάτε τα κλασσικά μελομακάρονα ! Μια καταπληκτική συνταγή με χουρμάδες και βρώμη που μπορεί να γίνετε όλο τον χρόνο !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ! @ele_malini σε ευχαριστώ για τη συνταγή

 !! Καταπληκτική !!

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτους
100 γρ. κονιάκ
150 γρ. βρώμη
100 γρ. καρυδόψιχα + έξτρα για σερβίρισμα
χυμό και ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη


Μέθοδος Εκτέλεσης


Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες με το κονιάκ, και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να μουλιάσουν. Μπορούμε να μουλιάσουμε τους χουρμάδες και σε σκέτο νερό αν δεν θέλουμε να βάλουμε αλκοόλ στη συνταγή.
Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη και την καρυδόψιχα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
Στραγγίζουμε καλά τους χουρμάδες από το κονιάκ και τους ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το μέλι και τον χυμό. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν πάστα.
Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα.
Πλάθουμε σε μελομακάρονα 30 γρ., και με την πίσω πλευρά μιας κουτάλας τρυπητής αράχνης ή με ένα κόσκινο ρολάρουμε τα μελομακάρονα ώστε να δημιουργήσουμε σχεδιάκια.
Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα, καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
(B.Sc), M.P. on Eating Disorders & Obesity (NCFED)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου