Βιογραφικό

aggeliki-alexiadou-fruits
Η Αγγελική Αλεξιάδου γεννήθηκε και έζησε όλα της τα μαθητικά χρόνια στη Δράμα. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ),  Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Αυτό της έχει δώσει την δυνατότητα να μπορεί να αντιμετωπίσει διατροφικά και Ψυχολογικά Διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η ψυχογενής παχυσαρκία.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων που αφορούν στην παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή καθώς συνεχίζει να παρακολουθεί συνεδρία και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία. 

Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο διαιτολογικό γραφείο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου και της δόθηκε αρχικά η δυνατότητα να έρθει σε άμεση επαφή με το αντικείμενο των σπουδών της.

Από το Φεβρουάριο του 2007 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2012 εργάστηκε σε πολυδύναμο κέντρο αδυνατίσματος στη θέση της Προϊσταμένης του Διαιτολογικού Τμήματος. Η θέση αυτή της προσέφερε μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθότι αντιμετώπισε πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, τόσο παθολογικών όσο και φυσιολογικών καταστάσεων, αναφορικά με τη διατροφή.

Αυτή τη στιγμή  από τον Οκτωβριο του 2013 διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στο κέντρο της Δράμας, στην Γ.Παπανδρεου 25, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα  ανάλυσης σωματικού λίπους , μέτρησης βασικού μεταβολισμού και  μέτρησης οξειδωτικού stress.  

Η ίδια είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων από το 2006, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), της Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), της επιστημονικής ομάδας "MEDIΔΙΑΤΡΟΦΗ", και της ομάδας   "diatrofi.gr". 

Έχει επανειλημμένα κληθεί να παρουσιάσει θέματα διατροφής σε τηλεοπτικές (Alpha, Μακεδονία TV) και ραδιοφωνικές εκπομπές. Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης.