Μέτρηση Οξειδωτικού Στρες και Αντιοξειδωτικής Ικανότητας

Η αξιόπιστη επιλογή για την μέτρηση του Οξειδωτικού Στρες και της Αντιοξειδωτικής Ικανότητας Τι είναι το οξειδωτικό στρες; Γιατί πρέπει να το μετρήσω στον οργανισμό μου;

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, ο οργανισμός μας «βάλλεται» από το οξειδωτικό στρες, το οποίο προκαλεί βλάβες στα κύτταρα, πρόωρη γήρανση και διάφορες παθήσεις. Παρά το γεγονός ότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, δυστυχώς επιταχύνεται με την παραγωγή ελευθέρων ριζών.

Το οξειδωτικό στρες αντιπροσωπεύει μια διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive Oxygen Species, ROS) και της ικανότητας ενός βιολογικού συστήματος να αδρανοποιεί τα τοξικά αυτά μόρια και να επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούν. Οι δραστικές μορφές οξυγόνου βλάπτουν όλα τα συστατικά του κυττάρου, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και του DNA. 

Το οξειδωτικό στρες έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την εμφάνιση ή επιδείνωση παθήσεων όπως ο καρκίνος, η αθηροσκλήρωση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η αρθρίτιδα, η νόσος Αλτσχάιμερ, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπογονιμότητα, η οστεοπόρωση, το βρογχικό άσθμα, η νεφροπάθεια και οι πάθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. (Παχυσαρκία, Ρευματοπάθειες , Αυτοάνοσα νοσήµατα, Χρόνια πολυαρθρίτιδα, Τοξικώσεις από µέταλλα, Ελκώδης κολίτιδα, Πρόωρη γήρανση, Φλεγµονές, Νόσος Parkinson, ∆ερµατικές παθήσεις, Νόσος Alzheimer, Ισχαιµία,  Σκλήρυνση κατά πλάκας, Καταρράκτης, Παγκρεατίτιδα, Καρκίνος έχουν αναφερθεί).

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα ποσοστά του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό μας, ώστε να μπορέσουμε με την κατάλληλη παρέμβαση να αυξήσουμε την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού μας!

Έτσι θα πετύχουμε:
 •  καλύτερο μεταβολισμό
 •  πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
 • λιγότερες φλεγμονές
 • μείωση ποσοστού επικίνδυνων παθήσεων
 • αποφυγή εξάρσεων αυτοάνοσων νοσημάτων
 • αυξημένη ευεξία 
 • βελτίωση της ποιότητας ζωής μας


Οι κυριότεροι παράγοντες που ευθύνονται για την επιτάχυνσή του οξειδωτικού στρες και τη μείωση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού είναι κάποιοι στους οποίους δεν μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα σε ατομικό επίπεδο, όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας και των τροφίμων από τα χημικά λιπάσματα - μπορούμε όμως να αλλάξουμε κάποιες βλαβερές συνήθειες όπως να μειώσουμε το άγχος και το στρες, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ και κυρίως να αλλάξουμε τη διατροφή μας!

Πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχουμε οξειδωτικό στρες;
Η εκτίμηση της δράσης των ελευθέρων ριζών παλαιότερα ήταν δύσκολη, χρονοβόρα και ακριβή. Στις μέρες μας μια απλή εξέταση με ελάχιστες σταγόνες αίματος που λαμβάνεται με ένα τσίμπημα στο δείκτη, παρέχει στους ειδικούς τη δυνατότητα να εκτιμήσουν ποσοτικά τον βαθμό επίδρασης των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό.Πώς αντιμετωπίζουμε το οξειδωτικό στρες;
Με διάφορες παρεμβάσεις στην καθημερινότητά μας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους επιβαρυντικούς παράγοντες όπως π.χ. κάπνισμα, με μία εξατομικευμένη διατροφή και ενδεχομένως συμπληρώματα.

Διατροφικές συμβουλές για λιγότερο οξειδωτικός στρες
 • Καταναλώστε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, ψάρια, όσπρια και ελαιόλαδο.
 • Ενυδατώστε τον οργανισμό σας με τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως
 • Ασκηθείτε καθημερινά έστω και για λίγη ώρα και χαλαρό ρυθμό
 • Καταναλώστε έως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την εβδομάδα

Επικοινωνήστε μαζί μου στο 25210 30380 ή με email στο aggeliki@diatrofologos.pro,  κλείστε το ραντεβού σας για την μέτρηση του οξειδωτικού σας στρες και δείτε την ποιότητα ζωής σας να βελτιώνεται αισθητά σε σύντομο μόλις χρονικό διάστημα!

Τα μηχανήματα μέτρησης αντιοξειδωτικού στρες που χρησιμοποιούμε είναι κορυφαία, τεχνολογίας αιχμής και δίνουν άμεσα αποτελέσματα με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.


Τεχνολογία

Το Fras εισέρχεται στην ιατρική πρακτική από την 1η γραμμή των επιστημονικών ερευνών.

Το Fras αποτελεί το πιο προηγμένο σύστημα μέτρησης οξειδωτικού στρες, καθώς χρησιμοποιεί το πλάσμα ή τον ορό αντί για πλήρες αίμα και επομένως δεν επηρεάζεται από τον αιματοκρίτη που προκαλεί αλλοιωμένες και ανακριβείς τιμές.

Χρειάζεται μόνο μία λήψη αίματος από το δάχτυλο για την εκτέλεση και των δύο τεστ, d-ROMs fast και PAT.

Χάρη σε αυτά τα δυο τεστ, είναι πλέον εφικτό να καθιερωθεί μια ακριβής και αξιόπιστη διάγνωση του Οξειδωτικού Στρες. Με αυτή την αξιολόγηση, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε συγκεκριμένες αντιοξειδωτικές θεραπείες και να ελέγξετε την αποτελεσματικότητά τους.

Είναι σημαντικό να επαληθεύεται η ανάγκη λήψης αντιοξειδωτικών και η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητάς τους.d-ROMs fast test


Μετρά τη συγκέντρωση του ROM (Ενεργοί Μεταβολίτες Οξυγόνου, Ελεύθερες Ρίζες) στο αίμα σε 2,5 λεπτά.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Ιταλία, επιβεβαιώνει ότι τα αποτέλεσμα του D-ROMs fast τεστ και τα αποτελέσματα του ESR (gold standard) είναι συσχετιζόμενα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών εκφράζονται σε U.Carr, τη μονάδα μέτρησης των ελεύθερων ριζών και η μόνη που χρησιμοποιείται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα

Χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα αίματος από το δάχτυλο του εξεταζόμενου.

PAT TEST


Μετράει τη συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο αίμα σε μόλις 1 λεπτό.

Είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να ποσοτικοποιήσει με συγκεκριμένο τρόπο τις αντιοξειδωτικές δραστηριότητες σε έναν ζωντανό οργανισμό.

Χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα αίματος από το δάχτυλο του εξεταζόμενου.


OB Manager (Λογισμικό για διαχείριση των αποτελεσμάτων )
Αξιολόγηση Κινδύνου
Αποθήκευση των αποτελεσμάτων
Υπολογισμός της ημερομηνίας έναρξης βιταμινών και αντιοξειδωτικών όπου χρειάζεται
Επισημαίνει την ημερομηνία για τον επόμενο έλεγχο
Εκτυπώνει προσαρμοσμένες αναφορές για τον επαγγελματία υγείας και τον εξεταζόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου